Za piškotu:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 2 kašike mekog brašna
- 2 kašike mlevenog keksa
- 200 g pečenih lešnika
- 250 g eurokrema
- 1/2 praška za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 6 žumanaca
- 2 pudinga od vanile
- 6 kašika brašna
- 100 g čokolade za kuvanje
- 300 g margarina
- 8 kašika šećera
- oko 550 g ”pti ber” keksa
- oko 3 dl mlakog mleka za natapanje keksa
Za dekoraciju:
- 2 šlaga
- 2 dl mleka za šlag
- 1 kremfiks
- rendana čokolada
Priprema:
1. Penasto ulupati žumanca i dodati malo mleka, 2 pudinga i brašno. Mutiti dok se grudvice ne razbiju.
2. Preostalo mleko zagrejati na ringli, umešati pripremljenu smesu i mutiti dok se ne zgusne. Skinuti je sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajuci šećer, a potom umešati ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i keks. Sve lepo sjediniti.
4. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh, pa je posuti seckanim pečenim lešnicima. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 min.
5. Gotovu piškotu premazati otopljenim eurokremom.
6. Nakon toga ulupati margarin sa šećerom pa ga sjediniti sa ohlađ enim kremom.
7. Fil podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati.
8. Filovati sledecim redosledom: preko piškote sa eurokremom poređ ati red keksa natopljnog mlekom te premazati žutim filom. Ponovo poređ ati natopljen keks i premazati ga čokoladnim filom.
9. Kolač premazati šlagom ulupanim sa mlekom i kremfiksom, pa ukrasiti narendanom čokoladom.
0 komentari:
Objavi komentar