ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Kinder bueno kocke

 
Za piškotu:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike mekog brašna
  • 2 kašike mlevenog keksa
  • 200 g pečenih lešnika
  • 250 g eurokrema
  • 1/2 praška za pecivo
Za fil:
  • 1 l mleka
  • 6 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 6 kašika brašna
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 300 g margarina
  • 8 kašika šećera
  • oko 550 g ”pti ber” keksa
  • oko 3 dl mlakog mleka za natapanje keksa
Za dekoraciju:
  • 2 šlaga
  • 2 dl mleka za šlag
  • 1 kremfiks
  • rendana čokolada

Priprema:
1. Penasto ulupati žumanca i dodati malo mleka, 2 pudinga i brašno. Mutiti dok se grudvice ne razbiju.
2. Preostalo mleko zagrejati na ringli, umešati pripremljenu smesu i mutiti dok se ne zgusne. Skinuti je sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajuci šećer, a potom umešati ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i keks. Sve lepo sjediniti.
4. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh, pa je posuti seckanim pečenim lešnicima. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 min.
5. Gotovu piškotu premazati otopljenim eurokremom.
6. Nakon toga ulupati margarin sa šećerom pa ga sjediniti sa ohlađ enim kremom.
7. Fil podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati.
8. Filovati sledecim redosledom: preko piškote sa eurokremom poređ ati red keksa natopljnog mlekom te premazati žutim filom. Ponovo poređ ati natopljen keks i premazati ga čokoladnim filom.
9. Kolač premazati šlagom ulupanim sa mlekom i kremfiksom, pa ukrasiti narendanom čokoladom.


0 komentari:

Objavi komentar