Sastojci
6 bjelanjaka
6 kašika šećera
6 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za peivo
FIL 1 :
18 žumanjaka
200 g šećera u prahu
250 g margarina
200 g čokolade
FIL 2:
250 g šećera ko voli slađe može staviti više
1 l mlijeka
100 g gustina
250 g margarina
JOŠ: 1/2 lslatke pavlake ili šlag kremu
Priprema
1
Kore: umutiti dobro bjelanjke, dodati šećer mutiti još malo. Zatim dodati mljevene orahe, brašno i pecivo. Smjesu izručiti u tepsiju br. 32 koju smo prethodno obložili masnim papirom. Peći na 200 stepeni. Ovdje je navedena mjera za jednu koru, peku se tri kore. FIL I: umutiti šećer i žumanjke pa skuvati na pari. U hladan krem dodati umućen margarin i čokoladu izrendanu na krupniji dio. FIL II:šećer otopiti na ringli da se karamelizuje. Umutiti gustin u mlijeku i dodati istopljenom šećeru, miješati dok se ne skuva da bude gust krem. Ohladiti i dodati umućen mrgarin. Filovati: kora + fil II + kora + fil I + kora + fil II okolo staviti umućenu slatku pavlaku! Kore sam malo natapala sa mlijekom!
0 komentari:
Objavi komentar