Sastojci za beze
- 10 bjelanjaka
- 1/2 kg šećera u prahu
- 1 žlica octa
Nadjev
- 10 žumanjaka
- 25 dag šećera
- 1 puding od vaniije
- 1 žlicu brašna
- 1/2 l mlijeka
- 10 dag čokolade
- 2 vanilin šećera
- 250 g margarina
Priprema:
Beze: Bjelanjke i šećer izraditi pa dodati ocat i sve dobro izraditi mikserom.
Veću tepsiju obložite alu-folijom sipajte smjesu i sušite na 150 c dok nedobije lijepu žučkastu boju. (oko 1h).
Nadjev: žumanjke i šečer izradite dodajte puding i brašno, malo razrijedite sa pripremljenim mlijekom, pa u preostalom mlijeku skuhajte nadjev.
Kuhanu kremu podijelite na 2 dijela.
U prvi dio dodajte čokoladu..
U drugi dio vanilin šećer. Ostavite je hladiti.
Margarin također podijelite na 2 dijela. stavite u kreme i dobro ih izradite.
Na hladni biskvit stavite prvo smeđu pa žutu kremu i odgore šlag. Kolač ukrasite po vlastitoj želji i mašti
Izvor: recepti.hr
0 komentari:
Objavi komentar