petak, 2. svibnja 2014.

Šampita

BALI

Sastojci
10 žumanjaka
10 kašika šečera
5 kašika mljeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šečer

ŠLAG

10 bjelanjaka
1 vanilin šečer
400-500 gr šečera
1 dl vode

Način pripreme
  1. Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
  2. Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
  3. Peči na 180c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
  4. Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
  5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
  6. Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
  7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.

recept preuzet sa- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar