Sastojci
- biskvit:4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade od lješnjaka
- 100 ml ulja
- 1 žlica kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
- 1 ipo žličica praška za pecivo
- 100 goštrog brašna
ribana korroica limuna- 1 žlica soka od limuna
- nougat krema:400 ml mlijeka+2 žlice šećera
- 1 nougat premium prašak za puding
- 100 g čokolade s lješnjakom
- 100 ml vrhnja za šlag
- malina žele:300g smrznutih malina
- 100g šećera
- 100 ml vode
- 300 ml dobivenog soka od malina
- 40g brašna ili gustina,ili 1 prašak za puding malina
- bijela glazura:200g bijele kuverture
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica soka od limuna
Priprema
- 1Za biskvit odvojite bjelanjke od žutanjaka.Žutanjke tucite sa 50g šećera u gustu kremu.Maslac i čokoladu stavite topiti na laganu vatru.Mlaku čokoladu dodajte smjesi tučenih jaja.Dobro izmješajte,pa dodajte ulje,brašno i prašak za pecivo.Dodajte kakao u prahu i mljevenu kavu,naribanu koricu limuna i sok.Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.Bjelanjke uz dodatak ostalih 50g šećera istucite u čvrst snijeg.Špatulom ručno umiješajte u dobivenu tamnu smjesu.Stavite peći u namašćen lim s tim da stranice ne mastite i pecite na 180 C-35 min.Kalup je okrugli veličina 26.Pečeni biskvit natopite sa miješavinom ruma i mlijeka.
- 2Napravite nougat kremu.U mlijeko dodajte šećer i stavite kuhari na laganu vatru.Uzmite par žlica toplog mlijeka i u njemu dobro razradite prašak za puding.Ulijte u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.U vrući puding umiješajte čokoladu odlomljenu na kockice i miješajte dok se sva čokolada ne otopi.Ohladiti malo na sobnoj temperaturi,pa preseliti u hladnjak.U dobro ohlađenu kremu umiksajte vrhnje za šlag.
- 3Maline stavite kuhati sa šećerom i vodom na laganu vatru.Kuhajte dok se maline ne raskuhaju.Procijedite kroz cijedilo,da dobijete čisti sok.Trebate dobiti 300 ml soka.Ugustite maline sa brašnom,gustinom ili pudingom od malina.Ja sam koristila brašno.
- 4Na pladanj gdje ćete slagati tortu stavite biskvit.Oko biskvita stavite obruč,da vam bude lakše nanošenje krema.Na biskvit namažete nougat kremu.Preko kreme prelijte žele od malina.Stavite u hladnjak da se kreme stegnu.Na kraju prelijte kolač bijelom glazurom.Bijelu kuverturu topite u vrhnju za šlag.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar