srijeda, 7. svibnja 2014.

Puslice sa čokoladnom kremom



U ovom receptu torta je pripremljena u kalupu za torte, ali ukoliko je pripremite u običnom kvadratnom kalupu, biti će dosta jednostavnije za rezanje. za ovu tortu kore od bjelanjaka možete pripremiti i koji dan ranije, zamotati ih u foliju i staviti u hladnjak. Ukoliko volite čokoladne deserte, a izbjegavate slastice sa brašnom, onda je ovaj desert pravi recept za vas!
Kore:
  • 6 bjelanjaka
  • 350 gr šećera
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, te lagano dodati šećer i sve pomiješati sa električnom miješalicom dok smjesa ne postane gusta i ljepljiva. Od smjese ispeći tri kore, svaku posebno peći, odnosno sušiti na 100 ˚C 50 minuta.
Krema:
  • 6 žumanaca
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 5 dl vrhnja za šlag
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 100 gr maslaca

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke , dodati 1 dl vrhnja za šlag, kakao, šećer i maslac. Sve prokuhati na laganoj vatri i kada uklonite sa vatre dodati 200 gr čokolade za kuhanje. Kad se smjesa ohladi dodajte ostatak izmiješanog vrhnja za šlag (4 žlice šlaga ostavite za ukrašavanje). Kore premažite kremom, ukrasite po želji i uživajte. U slast !!!
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar