Sastojci:
1 kg blitve
1 jaje
2 češnja češnjaka
40 dag sira ( gaude, podravca, edamaca…)
10-15 dag feta sira
sol
papar
krušne mrvice
Sastojci za paniranje:
brašno
jaje
krušne mrvice
Sastojci za umak od gljiva:
1 glavica crvenog luka
250 dag šampinjona
sol
papar
crvena paprika
1 žlica brašna
2 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Blitvu oprati i prokuhati u vodi, dobro ocijediti i narezati na sitnije komadiće. Dodati sol, papar, jaje, ribani sir, feta sir, protisnuti češnjak i krušne mrvice. Krušne mrvice dodavati do željene gustoće smjese jer je smjesa dosta “gnjecava”.
Smjesu dobro izmiješati i oblikovati popečke. Klasično ispanirati u brašno, jaje i krušne mrvice. Ja sam koristila integralno brašno i krušne mrvice jer inače samo to koristim ali naravno može i s bijelim brašnom i klasičnim krušnim mrvicama. Oblikovane popeče ispržiti s jedne i druge strane do smeđe zlatne boje. Staviti na papirnate ručnike – salvete da upije višak masnoće.
Za umak od gljiva izdinstati glavicu luka, dodati šampinjone izrezane na šnitice i izdinstati dok sve ne omekša. Dodavati postepeno začine, brašno razmućeno u vodi i na samom kraju 2 žlice kiselog vrhnja.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
0 komentari:
Objavi komentar