Sastojci za prhko tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Maslac i šećer izmiksati, te dodati ostale sastojke i promiješati. Brašno dodavati dok dobijete srednje tvrdo tijesto, tako da se odvaja od ruke. Tijesto podijeliti u 4 dijela i pustiti toliko da stoji dok pripremite nadjev.
Mlijeko i šećer prokuhati, skinuti s vatre i dodati vanilu.
Zatim mlijeko sipati u orahe i mak, pola u jedno pola u drugo, nadjev
nesmije biti prerijedak. Tijesto razvaljati tanko, namazati po cijelom tijestu nadjev, te ga pomoću stoljnjaka zarolati. Za tijesto s orasima možete po želji premazati đemom, ako je gust razblažiti ga vrućom vodom.
Tepsiju obložiti papirom, pa složiti u razmaku da se nebi previše jedna za drugu priljubile. Rernu predhodno zagrijati na 220 C i kad stavite odmah smanjiti temperaturu na 180 C i peći do svijetle boje, pa opet smanjiti na 120 C. Sve ukupno pečenje 35 min. Kada je gotovo odmah namazati obilato maslacem, te obilato posuti šećerom u prahu. Prijatno uz ovu ukusnu poslasticu.
Mlijeko i šećer prokuhati, skinuti s vatre i dodati vanilu.
Zatim mlijeko sipati u orahe i mak, pola u jedno pola u drugo, nadjev
nesmije biti prerijedak. Tijesto razvaljati tanko, namazati po cijelom tijestu nadjev, te ga pomoću stoljnjaka zarolati. Za tijesto s orasima možete po želji premazati đemom, ako je gust razblažiti ga vrućom vodom.
Tepsiju obložiti papirom, pa složiti u razmaku da se nebi previše jedna za drugu priljubile. Rernu predhodno zagrijati na 220 C i kad stavite odmah smanjiti temperaturu na 180 C i peći do svijetle boje, pa opet smanjiti na 120 C. Sve ukupno pečenje 35 min. Kada je gotovo odmah namazati obilato maslacem, te obilato posuti šećerom u prahu. Prijatno uz ovu ukusnu poslasticu.
(http://tortekolaci.com/)
0 komentari:
Objavi komentar