Sastojci
Kore
- 9bjelanjaka
- 30 žlicašećera
- 1 žlicaocta
- 2 žliceoštrog brašna
Krema
- 9žutanjaka
- 4 žlicešećera
- 4 žliceoštrog brašna
- 2,5 dclmlijeka
- 3vanilin šećera
- 25 dkgmargarina
i još vam treba:
- 0,5lslatkog vrhnja za šlag
- banane, jagode, kivi
Priprema
- 1Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.
- 2Veliki lim za pečenje premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom. Zagrijati pećnicu na 200°C. Istresti smjesu na protvan, poravnati i staviti peći. Pećnicu smanjiti na na 150°C i peći oko 1 sat, pa hladiti u isključenoj pećnici.
- 3Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.
- 4Tući žutanjke sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin.
- 5Slatko vrhnje istući u šlag, a voće narezati na kriške.
- 6Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trećinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trećinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i treću koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar