Sastojci
- 2velikih jaja (ili 3 manja)
- 2 kašikešećera
- 1 kašikabrašna
- 2 kašikekakaa
- 1/2 kesicepraška za pecivo
- 2 kašikečokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg)
- 100 gtamne čokolade
- 100 gmliječne čokolade
- 100 gbijele čokolade
- 300 mlvrhnja za šlag
- mliječna čokolada za ukras
Priprema
- 1Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.
- 2Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
- 3Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar