Sastojci za kore:
- 21 belance
- 33 kašike šećera
- 21 kašika mlevenog keksa
- 21 kašika mlevenih oraha
Fil:
- 21 žumance
- 16 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 500 gr margarina
- 200 gr plazma keksa
- 200 gr čokolade sa lešnikom
Dekoracija: 200 gr šlaga
Priprema:
Ulupati 7 belanca sa 11 kašika šećera u jak šne. U to dodati 7 kašika mlevenog keksa i 7 kašika mlevenih oraha.
Izmešati kašikom, pa peći na 180 stepeni u plehu veličine 35 x 25 cm, 15 minuta, zavisno od rerne.
Tako ispeći 3 kore.
21 žumanca pomešati sa šećerom pa staviti na paru da se kuva.
kada se krem zgusne skloniti sa vatre pa potpuno ohladiti.
U mleko zakuvati puding i vanilin šećer, pa i tu smesu potpuno ohladiti.
Ulupati margarin, pa mu postepeno dodavati prvi fil od žumanaca, pa onda od pudinga.
Sve dobro sjediniti pa dodati izlomljen plazma keks i iseckanu čokoladu.
Ovim filom nafilovati kore, pa dekorisati ulupanim šlagom.
Ostaviti tortu da odstoji par sati pa poslužiti.
0 komentari:
Objavi komentar