Priprema:
oko 16 komada petit keksa
500 g višanja
16 kašika šećera
12 kašika griza
400 ml mlijeka
1 puding vanilija bourbon
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
300 ml slatke pavlake ili šlag kreme
Priprema
1
Višnje preliti sa 7 dl vode i skuhati, pa dodati 16 kašika šećera i griz, miješajući svo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Malo prohladiti. U četvrtasti pleh poredati keks, pa preliti još toplom kremom od višanja.
2
U mlijeku skuhati puding sa 3 kašike šećera. Umutiti 200 ml slatke pavlake, pa dodati prohlađen puding. Sve dobro sjediniti, pa staviti preko krema od višanja.
3
Kad se ohladi premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: recepti.com
Priprema:
oko 16 komada petit keksa
500 g višanja
16 kašika šećera
12 kašika griza
400 ml mlijeka
1 puding vanilija bourbon
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
300 ml slatke pavlake ili šlag kreme
Priprema
1
Višnje preliti sa 7 dl vode i skuhati, pa dodati 16 kašika šećera i griz, miješajući svo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Malo prohladiti. U četvrtasti pleh poredati keks, pa preliti još toplom kremom od višanja.
2
U mlijeku skuhati puding sa 3 kašike šećera. Umutiti 200 ml slatke pavlake, pa dodati prohlađen puding. Sve dobro sjediniti, pa staviti preko krema od višanja.
3
Kad se ohladi premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: recepti.com
0 komentari:
Objavi komentar