Sastojci
biskvit
- 125 gramamaslaca
- 100 gramasecera
- 2jaja
- 150 gramabrasna
- 2 zlicekakaa
- 1 ravna zlicicasode bikarbone
- 180 mlcvrstog jogurta
- 1 zlicamarmelade od kajsija
krema od limuna
- 2 manjajaja
- 100 gramasecera
- 50 gramamaslaca
- 1limun/ sok i ribana korica
- 100 mltucenog slatkog vrhnja
- 3 listazelatine
krema od cokolade
- 250 gramatamne cokolade
- 150 mlslatkog vrhnja
- 50 gramamaslaca
- 150 mltucenog slatkog vrhnja
- 1slag-fix
Priprema
Biskvit
- 1Pjenasto izraditi maslac i secer, dodati jaja i miksati da dobijete gustu kremu.
- 2Pomijesati suhe sastojke i dodavati ih naizmjenice sa jogurtom i zlicom marmelade.
- 3Peci u limu velicine 30×40 cm.
- 4Ohladiti biskvit i isjeci ga u tri jednake trake.
Krema od limuna
- 1Na pari sa zicom mjesati jaja, secer, sok i koricu od limuna i maslac, dok se ne pocne zgusnjavati u kremu. To ide dosta brzo.
- 2Skinuti sa pare i dodati zelatinu koja je bila namocena u hladnoj vodi.
- 3Kremu uz mijesanje ohladiti dok ne pocne lagano zelirati, ali ne smije biti skroz zelatinasta, jer se nece sjediniti sa vrhnjem u glatku kremu. Ostale bi grudvice.
- 4Njezno umijesati tuceno slatko vrhnje.
Krema od cokolade
- 1Zakuhati 150 ml slatkog vrhnja. Skinuti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu.
- 2Mijesati dok se cokolada ne rastopi.
- 3Kad se krema pocne zgusnjavati odvojiti 2 vrhom pune zlice i pomijesati sa maslacem. Ta masa ce vam sluziti za preljev .
- 4U ostatak ohladjene kreme dodati 150 ml tucenog slatkog vrhnja koji ste izmiksali sa slag-fixom.
Postupak slaganja kolaca
- Na tacnu staviti jednu traku biskvita. Na to podijeliti polovinu cokoladne kreme. Na kremu metnuti drugu traku biskvita. Na njega namazati limun kremu. Na tu kremu dolazi treca traka i druga polovina cokoladne kreme.
Dio kreme u koji ste stavili maslac malo samo ugrijati i preliti preko zadnjeg sloja kreme.
Recept je sa neta uz neke male izmjene. - 4.2.2014Sandrine je nekoliko puta pravila ovu tortu i to u raznim velicinama. Zato dopisujem, jer cesto dobijem pitanja za mjere za tortu. Evo Sandrininih mjera koje smo ona i ja zajedno iskemijale.:Za tortu od 26 cm: Biskvit: 1,5 mjera, krema: dupla mjera.A kolicina sastojaka koja je navedena u receptu dostatna je za jednu tortu promjera 18-20 cm.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar