Sastojci
- 300-400 grpetit keksa
- Krema I:
- 120 grmaslaca / margarina
- 1 lmlijeka
- 5jaja
- 6 žlicašećera
- 5 žlicabrašna
- 1vanilin šećer
- naribana korica limuna i naranče
- Krema II:
- 1/2 kgvišanja ( zamrznutih, svježih, ili 1 staklenka kompota )
- 3-4 žlicešećera ( ovisno koliko volite slatko )
- 1vanilin šećer
- 1prašak za puding od vanilije
- 2 žlicegustina
- vode dodati toliko da sa sokom ima 1/2 l
- 1/2 ltučenog slatkog vrhnja
Priprema
- 1Jedan red keksa poslagati u protvan ( ne treba ih ničim namakati ). Ja sam koristilna protvan veličine cca 20x30 cm.Krema I:Umutiti žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i ostale sastojke, te na kraju snijeg od bjelanjaka. Tu smjesu ukuhati u 1 l mlijeka ( kao puding ). Kad se skloni s vatre u vruće dodati maslac ili margarin. Sve dobro promiješati u preliti preko keksa.Na kremu poredati drugi red keksa.Krema II:Ocijediti višnje i staviti ih malo kuhati u 3 dcl tekućine zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. U ostatku tekućine razmutiti prašak za puding i gustin. Kad se višnje malo prokuhaju ( ja sam ih kuhala cca 2 min. nakon što su zakipile ), zakuhati puding. Vruću kremu preliti preko drugog reda keksa.Kad se kolač potpuno ohladi premazati ga tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti čokoladom ( po želji ).
Posluživanje
Kolač je najbolji za konzumiranje nakon što je odstajao barem 2-3 sata u hladnjaku.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar