subota, 10. svibnja 2014.

Brzi kolač s jagodama


Brzi kolač s jagodama

Sastojci

  • Biskvit

  •  4jaja
  •  4 žlicesmeđeg šećera
  •  1vanil šećer
  •  4 žlicebrašna
  •  1 žlicagustina
  •  2 žlicekakaa
  •  100 mlulja
  •  prstohvatsoli
  • Fila s jagodama

  •  300 mlslatkog vrhnja
  •  1šlagfix
  •  300-350 gsvježih jagoda
  •  par kapiarome jagode
  • Ganache

  •  150 mlslatkog vrhnja
  •  100 gtamne čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:40 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Pećnicu zagrijati na 180C.

    Za biskvit izmiksati žutanjke sa šećerom i vanil šećerom, dodati i umiksati ulje, te na dva puta dodati prosijanu smjesu od brašna, gustina i kakaa. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg s malo soli i lagano špatulom umiješati u nastalu gustu i ljepljivu smjesu od žutanjaka i kakaa (najprije umiješati dvije žlice bjelanjaka da se smjese sjedine, a potom umiješati i ostatak bjelanjaka).

    Protvan za pečenje (30x20cm) prekriti papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti smjesu. Peći 20ak minuta, provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Izvaditi iz protvana, odvojiti papir za pečenje i pustiti da se biskvit ohladi. U međuvremenu napraviti filu.
  2. 2
    Slatko vrhnje izmiksati sa šlagfixom, doodati aromu i sjeckane jagode, još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u protvan. Staviti u hladnjak dok pripremite ganache.
  3. 3
    Slatko vrhnje staviti na laganu vatru, pa prije nego što zakuha dodati komadiće čokolade, maknuti s vatre, pričekati par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmiješati da se rastopi do kraja. Preliti preko biskvita i ohladiti u hladnjaku prije serviranja.

Posluživanje

Rezati na kocke i po želji na vrh svake staviti jednu jagodu.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar