ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Bingo torta





Sastojci za koru:


3 jaja
 3 kasike secera
5 kasika mljevenih oraha
1 kasika brasna
20 gr krupno rendane cokolade
1 prasak za pecivo
1 kasika ulja
Sastojci za prvi fil:

150 gr mljevenog plazma keksa
125 gr maslaca
50 gr secera u prahu
200 ml gaziranog soka od narandze

Sastojci za drugi fil:


1 puding od vanile (72 gr)
7 kasika secera
700 ml mlijeka
125 gr maslaca + 3 kasike secera u prahu
50 gr topljene cokolade
15 komada jaffa keksa
15 komada piskota
1 slag za ukrasavanje

Priprema kore:


Jaja i secer dobro umutiti, zatim dodati ulje, brasno, prasak za pecivo, mljevene orahe, krupno rendanu cokoladu i promjesati varjacom da se sastojci sjedine.
Koru peci u plehu velicine 24×30,oblozenom kuvarskim papirom na 200 C oko 20 min.
(kora se moze malo zaliti sokom od narandze)

Priprema fil 1:

Maslac i secer umutiti i tome dodati mljevenu plazmu i sok od narandze.

Priprema fil 2:

Mlijeko i secer zagrijati na pari zatim dodati umucen puding sa malo mlijeka i mjesati dok se ne dobije potrebna gustina.
Kad se puding ohladi dodati umucen maslac sa secerom u prahu.

Fil podjeliti na 2 dela, jedan deo ostaje zut, a u drugi se doda 50 gr topljene cokolade.

Sloziti:
Kora + fil od plazme + jaffa keks (okrenut sa cokoladnom stranom na gore) + zuti fil + piskote ( koje smo predhodno umocili u mlijeko sa obadvije strane) + fil sa cokoladom.
I na kraju ukrasiti sa slagom po zelji.

Izvor: http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar