subota, 3. svibnja 2014.

Baklava bez kora

baklava bez kora

Sastojci:
  • 400 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 7 punih kašika brašna
  • 15 kašika griza
  • 250 gr mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
Sirup:
  • 400 gr šećera
  • 400 ml vode
  • nekoliko kolutova limuna
Priprema:
Sve sastojke sjediniti u jednoj posudi.
Smesa će biti nešto redja, ali ne brinite, upravo treba da bude takva.
Pouljiti pleh ( otprilike 20 x 28cm ) pa istresti smesu i staviti da se peče na 180 stepeni.
Dok se baklava peče napraviti sirup.
Šećer i vodu staviti da kuvaju, pa neka kuvaju bar 5 minuta, da smesa postane lepljiva.
Na kraju doadti kolutove limunai ostaviti da se hladi.
Vruću baklavu preliti mlakim prelivom i ostaviti da se skroz ohladi.
Ohladjeno iseći i poslužiti


Izvor: brzikolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar