utorak, 22. travnja 2014.

Sladoled kolač

533950_169860253170022_1034846543_n

Sastojci
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika oraha
2 kašike gustina
5 kašika brašna
1 kašika čokolade u prahu
1/2 praška za pecivo

KREMA:

3 cela jaja
5 kašika šećera
3 kašike gustina
2,5 dcl mleka
100 gr maslaca
100 gr margarina
80 gr čokolade za mešanje
2 vanilin šećera
5 kašika mlevenih oraha

OSTALO:

malo ruma
2 kremfix šlaga
mleveni orasi, mrvice čokolade ili nešto drugo za posipanje

Način pripreme

    Biskvit

  1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, gustin čokoladu u prahu i orahe.
  2. Peći biskvit (pleh malo namazati masnoćom, obložiti papirom za pečenje) na 200 stepeni oko 20 minuta.
  3. Kad testo počne da se odvaja od zidova pleha onda je pečeno.
  4. Izvaditi biskvit i ohladiti.

    Krema:

  1. U malo mleka umutiti jaja, gustin i sve ukuvati u preostalo mleko pomešano sa šećerom, vanilin šećerom, mlevenim orasima i čokoladom.
  2. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se krema ne zgusne.
  3. Dobro umutiti margarin i maslac i sve izmešati sa ohlađenom kremom.

  1. Biskvit malo premazati mešavinom ruma, vode i mlevenog šećera.
  2. Preko staviti kremu, a preko kreme umućena dva šlaga sa kremfiksom.
  3. Po vrhu kolača posuti mlevene orahe, ili mrvice čokolade, ko šta voli.

recept preuzet sa- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar