Sastojci
2 kore oblandi
200 ml mlijeka
250 grama margarina
200 grama šećera
350 grama mljevenog keksa
100 grama kokosa
8 krem bananica
2 kašike ruma
200 ml mlijeka
250 grama margarina
200 grama šećera
350 grama mljevenog keksa
100 grama kokosa
8 krem bananica
2 kašike ruma
Način pripreme
- Uzeti veću kuhinjsku krpu koju treba skvasiti, iscijediti i staviti na poslužavaonik.
- Na krpu staviti jednu oblandu.
- Oblanda bi trebala biti veličine pola krpe, tako da se može pokriti drugom polovinom.
- Na sve staviti novu oblandu pa i nju pokriti drugom mokrom krpom.
- Sa ovim procesom treba dva lista oblandi navlažiti da postanu savitljive.
- Mlijeko i šećer prokuvati, pa u dobijeni sirup dodati margarin.
- Skloniti sa vatre nakon dodavanja margarina i miješati dok se margarin ne rastopi. Slično kao za bajadere.
- U toplu smjesu dodati mljeveni keks, kokos i rum.
- Ostaviti fil da se malo ohladi.
- Preko jedne kore premazati fil, počevši od duže strane (ostaviti zadnjih 2-3 cm uz drugu dužu stranu nenamazano).
- Na početni dio stavite bananice, obično ih je 4 taman koliko treba, pa polako zarolati.
- Onaj dio koji nije namazan će se popuniti tokom rolanja.
- Malo stisnuti rolat rukama i ostaviti ga da se stegne.
- Ovo je mjera za dva rolata, jedan se može premazati čokoladnom glazurom.
- Rastopiti 2 reda čokolade sa dvije kašike ulja na laganoj vatri pa time premazati rolat.
Fil
Glazura
Izvor: domacice.net
0 komentari:
Objavi komentar