Sastojci
TESTO
1 kg brašna tip 4001/2 l mleka
2 dcl ulja
1 kocka svježeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje
FIL ZA PUNJENJE
300 gr siramalo obarenog spanača
150 gr na kockice iseckane salame
malo soli
Način pripreme
- Sve suve sastojke pomešajte.
- Sveži kvasac dodajte u malo mlakog mleka sa malo soli, šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da odstoji.
- Kada kvasac nadođe dodajte ga u suve sastojke i odajte preostale sastojke testa.
- Testo dobro izradite, pa onda rastanjite na debljinu otprilike 1,5 centimetara.
- Pogačice vadite čašom promera oko 8 centimetara. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i ostavite da nadođu.
- Pomešajte sve sastojke za fil.
- Manjom čašicom pravite udubljenja, pa onda udubljenja napunite filom. Ivice premažite umučenim jajetom i pospite susamom.
- Pecite 20ak minuta na 200 stepeni dok ne porumene (ovisi od rerne do rerne).
- Od ostatka testa možete napravaiti perece ili pletenice.
recept preuzet sa- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar