petak, 25. travnja 2014.

Kukuruzna pita (razljevuša)



Sastojci

  • jaja: 4
  • sol: ½ žličice
  • kukuruzno brašno: 4 žlice (vrhom pune)
  • mlijeko: 500 ml

Priprema

Pećnicu zagrijati na 180 °C. Jaja i sol mikserom dobro izmiješati. Zatim umiješati brašno. Na kraju dodati mlijeko u smjesu i izmiješati. Lim za pečenje (20 x 20 cm) namazati maslacem ili uljem i staviti u pećnicu da se dobro zagrije. Smjesu izliti u zagrijani lim i peći oko 35 minuta. Zatim upaliti gornje grijače (gril) i pitu zapeći odozgor 2 – 3 minute, da dobije lijepu zlatno – smeđu boju.
Po želji toplu pitu premazati kajmakom i služiti toplu uz kajmak.

Izvor: http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar