Sastojci
- Tijesto500 gr brasna
- 1 mala kasika soli
- 2 kasike ulja
- po potrebi mlake vode
- Tirit1 kg krompira
- 2 vece glavice luka
- so,biber
Priprema
- 1zakuhati mekse tijesto i ostaviti na toplom da odstoji.
- 2Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice ili izrendati po zelji i drzati krompir u vodi dok ne htjednete stavljati na tijesto.
- 3Tijesto podijeliti na 3 dijela. Napraviti "kolace" i pustiti da malo odstoje,potom ih razviti malo oklagijom i nauljiti i na stolu razvlaciti jufku da bude sto tanja.
- 4Isjeckani krompir isjediti posoliti i pobiberiti izmjesati i stavljati na jufke i pouljiti ,rolati jufke i morati u zvrkove ili u krug.
- 5Kada ste je slozili u tepsiju pouljiti i staviti da se pece dok ne porumeni fino.
Posluživanje
Posluziti toplo sa jogurtom ili nekom odabranom sezonskom salatom
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar