srijeda, 30. travnja 2014.

Krompirusa


Sastojci

  •  Tijesto500 gr brasna
  •  1 mala kasika soli
  •  2 kasike ulja
  •  po potrebi mlake vode
  •  Tirit1 kg krompira
  •  2 vece glavice luka
  •  so,biber

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    zakuhati mekse tijesto i ostaviti na toplom da odstoji.
  2. 2
    Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice ili izrendati po zelji i drzati krompir u vodi dok ne htjednete stavljati na tijesto.
  3. 3
    Tijesto podijeliti na 3 dijela. Napraviti "kolace"  i pustiti da malo odstoje,potom ih razviti malo oklagijom i nauljiti i na stolu razvlaciti jufku da bude sto tanja.
  4. 4
    Isjeckani krompir isjediti posoliti i pobiberiti izmjesati i stavljati na jufke i pouljiti ,rolati jufke i morati u zvrkove ili u krug.
  5. 5
    Kada ste je slozili u tepsiju pouljiti i staviti da se pece dok ne porumeni fino.

Posluživanje

Posluziti toplo sa jogurtom ili nekom odabranom sezonskom salatom
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar