Sastojci
300 gr mljevenog petit keksa
100 gr kokosa
1 čaša šećera
15 kašika vode
125 gr margarina
kakao (1 veća kašika)
sami napravite preliv od 2 kašike kakaoa, 2 šećera, komadić margarina i 3-4 kapike mlijeka
100 gr kokosa
1 čaša šećera
15 kašika vode
125 gr margarina
kakao (1 veća kašika)
PRELIV
50 gr čokolade ilisami napravite preliv od 2 kašike kakaoa, 2 šećera, komadić margarina i 3-4 kapike mlijeka
Način pripreme
- Vodu, margarin i šećer staviti samo da prokuha.
- Skinuti sa vatre i dodati keks i kokos, dobro izmiješati i podijeliti na dva dijela.
- U jedan dio staviti kakao, izmiješati i istresti ga na pleh i rukom oblikovati, onda staviti prelo drugu polovinu i isto tako oblikovati.
- Ako samo pravite preliv sve sastojke samo prokuhati i dobro izmiješati.
- Od ove količine sastojaka bit će manja bajadera, ukoliko želite veću samo udvostručite sastojke.
- Kada se stisne režite bajadere.
recept preuzet- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar