srijeda, 30. travnja 2014.

Đavolja torta

đavolja torta


Sastojci
425 grama brašna
425 grama šećera
340 grama maslaca
4 jaja
65 grama kakao praha
750 grama tamne čokolade
5 grama praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
750 ml pavlake za kuvanj

Način pripreme
  1. Maslac ostaviti van friždera da omekša.
  2. Iseći maslac na kocke i umutiti mikserom da bude kremast.
  3. U tako izmućen maslac dodati vanilu i šećer pa još malo izmutiti.
  4. Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
  5. Kako prah zamutiti sa toplom vodom da bude gusto. Dobro umutiti da nema grudvica i da krem bude gladak.
  6. Ostaviti da se ohladi pa dodati maslacu i dobro sjediniti.
  7. Dodati prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti smesu i podeliti je na 3 dela.
  8. Peći kore u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
  9. Kore ostaviti da se ohlade.
  10. Fil:

  11. Skuvati slatku pavlaku pa neprestano mešajući dodati čokoladu dok se ne dobije fina glatka krema.
  12. Ostaviti da se skroz ohladi povremeno mešajući.
  13. Staviti u frižider da se dobro stegne.

  1. Svaku koru filovati debelim slojem fila i na kraju celu tortu premazati preostalim filom.
  2. Staviti u frižider i služiti ohlađenu.

Izvor: domacica.net

0 komentari:

Objavi komentar