- tikvice (veće)
- jaja
- brašno
- šunka
- sir gauda
- zdenka sir po želji
- sol....papar
- sol....papar
- ulje za friganje
- ulje za friganje
Priprema
1
E sad....zašto bez količina, zato šta van ovi recept to dopušta i zato šta obožavan ove bez mira....ako imate sve šta san nabrojila, možete počet sa pripremon.
Tikvice operite i po dužini tanko izrižite.(ja san izrizala jednu ispalo mi je 5 rolatića, a ono šta je ostalo san isto pofrigala, ali bez punjenja)
U jednom pijatu istucite jaja (ja san stavila 2 ) dodajte brašno...posolite ..popaprite, neka van bude malo gušće nego za palčinke
U tavu ulijte ulja , ne žalite,moraju se frigat u dubokom ulju...zagrijte ga.
Svaku fetu tikvice pomočite u pripremljenu smjesu(ne činite to ranije, nego jednu po jednu feticu i direkt u ulje) i frigajte s obe strane da dobije lipu boju.
Vadite ih na kuhinjski papir da on upije višak ulja.
Kad ste završili sa friganjen krenite ih punit, stavljajte na svaku feticu tikvice šunke i sira onoliko koliko volite da van je bogato...zarolajte...zapnite čačkalicon...posložite u posudu u kojoj ćete peć na vrh svakog rolatića stavite po malo zdenke (ako vas je volja, a more i bez..a mi sir volimo pa san stavila)i stavite u zagrijanu pećnicu na 200° taman toliko da se sir otopi a okusi povežu.
Kad je sve gotovo bacite se na posal...papajte i uživajte...zbilja je puno puno lipo.Ko voli ka ja može za ručak imat samo njih i salatu, a za one kojima je to malo ka šta je slučaj u mene skuvajte manistru sa umakon od tikvica...virujte mi da se čuje samo mmmmm.E to ja volin :)
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar