utorak, 1. srpnja 2014.

Zarolane tikvice



Sastojci

  •       tikvice (veće)
  •       jaja
  •       brašno
  •       šunka
  •       sir gauda
  •       zdenka sir po želji
  •       sol....papar
  •       sol....papar
  •       ulje za friganje
  •       ulje za friganje

Priprema


    1

    E sad....zašto bez količina, zato šta van ovi recept to dopušta i zato šta obožavan ove bez mira....ako imate sve šta san nabrojila, možete počet sa pripremon.

    Tikvice operite i po dužini tanko izrižite.(ja san izrizala jednu ispalo mi je 5 rolatića, a ono šta je ostalo san isto pofrigala, ali bez punjenja)

    U jednom pijatu istucite jaja (ja san stavila 2 ) dodajte brašno...posolite ..popaprite, neka van bude malo gušće nego za palčinke

    U tavu ulijte ulja , ne žalite,moraju se frigat u dubokom ulju...zagrijte ga.

    Svaku fetu tikvice pomočite u pripremljenu smjesu(ne činite to ranije, nego jednu po jednu feticu i direkt u ulje) i frigajte s obe strane da dobije lipu boju.

    Vadite ih na kuhinjski papir da on upije višak ulja.

    Kad ste završili sa friganjen krenite ih punit, stavljajte na svaku feticu tikvice šunke i sira onoliko koliko volite da van je bogato...zarolajte...zapnite čačkalicon...posložite u posudu u kojoj ćete peć na vrh svakog rolatića stavite po malo zdenke (ako vas je volja, a more i bez..a mi sir volimo pa san stavila)i stavite u zagrijanu pećnicu na 200° taman toliko da se sir otopi a okusi povežu.

    Kad je sve gotovo bacite se na posal...papajte i uživajte...zbilja je puno puno lipo.Ko voli ka ja može za ručak imat samo njih i salatu, a za one kojima je to malo ka šta je slučaj u mene skuvajte manistru sa umakon od tikvica...virujte mi da se čuje samo mmmmm.E to ja volin :)
(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar