Sastojci
PRHKO TIJESTO
250 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 pakovanja margarina
2 velike kašike milerama ili pavlake
3 kašike šećera
2 velike kašike mljevenih oraha
2 velike kašike kakaa ili čokolade u prahu
1 kom. žumanjka
1 kesica vanilin šećera
1 mala kašika ruma
korica od limuna
KREMA
1/2 l mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
400 gr milerama (20%)
8 kašika šećera
FIL OD VIŠANJA
150 ml vode
4 velike kašike šećera
1 velika kašika gustina
1 kesica vanilin šećera
1 veliki tanjir višanja
Priprema
1
PRHKO TIJESTO:
Sjediniti sastojke i izraditi prhko tijesto te ostaviti ga u frižider da odstoji oko 1 sat.
Razviti tijesto u tepsiji veličine 20-35 (prethodno je pobrašniti i pouljiti). Tijesto viljuškom izbosti, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na 200 stepeni 20-25 minuta.
2
KREMA:
Skuhati puding u mlijeku. U vruć puding dodati mileram i sve dobro izmiksati, a ako nije dovoljno slatko dodati još 1-2 kašike mljevenog šećera.
Vruću kremu preliti preko prhkog tijesta i poravnati ga (ja sam tijesto prethodno premazala đemom od višanja).
3
FIL OD VIŠANJA:
U vodu dodati šećer i vanilin šećer. U prokuhalu smjesu dodati višnje i ostaviti da malo prokuha. U smjesu sa višnjama dodati razmućen gustin i stalno miješati. Pohladiti fil i rasporediti ga po kremi od kolača i ostaviti u frižider da prenoći.
(http://www.coolinarika.com/)
PRHKO TIJESTO
250 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 pakovanja margarina
2 velike kašike milerama ili pavlake
3 kašike šećera
2 velike kašike mljevenih oraha
2 velike kašike kakaa ili čokolade u prahu
1 kom. žumanjka
1 kesica vanilin šećera
1 mala kašika ruma
korica od limuna
KREMA
1/2 l mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
400 gr milerama (20%)
8 kašika šećera
FIL OD VIŠANJA
150 ml vode
4 velike kašike šećera
1 velika kašika gustina
1 kesica vanilin šećera
1 veliki tanjir višanja
Priprema
1
PRHKO TIJESTO:
Sjediniti sastojke i izraditi prhko tijesto te ostaviti ga u frižider da odstoji oko 1 sat.
Razviti tijesto u tepsiji veličine 20-35 (prethodno je pobrašniti i pouljiti). Tijesto viljuškom izbosti, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na 200 stepeni 20-25 minuta.
2
KREMA:
Skuhati puding u mlijeku. U vruć puding dodati mileram i sve dobro izmiksati, a ako nije dovoljno slatko dodati još 1-2 kašike mljevenog šećera.
Vruću kremu preliti preko prhkog tijesta i poravnati ga (ja sam tijesto prethodno premazala đemom od višanja).
3
FIL OD VIŠANJA:
U vodu dodati šećer i vanilin šećer. U prokuhalu smjesu dodati višnje i ostaviti da malo prokuha. U smjesu sa višnjama dodati razmućen gustin i stalno miješati. Pohladiti fil i rasporediti ga po kremi od kolača i ostaviti u frižider da prenoći.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar