Sastojci
ZA PRHKO TIJESTO POTREBNO JE:
ZA PRHKO TIJESTO POTREBNO JE:
- 3 žumanjka
- 100g. šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 125g. maslaca ili margarina sobne temperature izrezan na listiće
- korica od limuna po ukusu
- 250g. finog glatkog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
ZA KOKOS -NADJEV POTREBNO JE:
- 3 bjelanjka čvrsti snijeg
- 120g. šećera
- sok od limuna po ukusu
- 120g. kokosovog brašna
- marmelada od marelice ili po ukusu
Priprema
POSTUPAK IZRADE PRHKOG TIJESTA:
Pjenasto miješajte margarin(maslac) koji ste prethodno narezali na listiće.Dodajte žumanjke,šećer,vanilin šećer,i limunovu koricu po ukusu.
Brašno prosijte s praškom za pecivo,i lagano zamijesite tijesto.
Oblikovano tijesto razvucite u veličini posude za pečenje(prethodno namazati i posuti i s brašnom).
Na par mijesta izbockajte s čačkalicom,da se tijesto prilikom pečenja "ne digne"(sijećam se da je baka pokrivala s papirom na koji bi stavljala suhi grah),a odlična je i metoda s čačkalicom:)))
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C cca-20 minuta.
PRIPREMA KOKOS-NADJEVA:
Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka,neprestano miješajući ,postepeno dodajte šećer i sok od limuna po ukusu,i kokosovo brašno.Sve pažljivo promiješajte.
Pečeno prhko tijesto,odmah premažite s marmeladom i nadjevom,vratite u pećnicu i pecite 10. minuta,više sušite ne pecite.(da vam nadjev ne potamni,ostavite u vrućoj isključenoj pečnici da se ohladi do kraja.
Posluživanje
pospite s kokosovim brašnom,režite na štanglice
Savjet
u org. receptu ide marmelada od marelica,ja sam dodala svoju domaću s trešnjama i odlična kombinacija s kokosom..
0 komentari:
Objavi komentar