srijeda, 2. srpnja 2014.

Moja šumska čarolija

Sastojci

    Biskvit
  •      25 dag brašna
  •      25 dag šećera
  •      10 dag margarina
  •      2,5 dl mlijeka
  •      2 jaja
  •      1/2 praška za pecivo
  •      5 dag kakaa
    Voćna krema
  •      450 g šumskog voća (smrznuto Ledo šumsko voće)
  •      2 pudinga od vanilije
  •      4 žlice šećera
  •      0,5 l mlijeka
    Bijela krema
  •      0,5 l mlijeka
  •      5 žlica brašna
  •      100 g šećera
  •      1 vanilin šećer
  •      250 g margarina
  •      2 žlice šećera u prahu

Priprema



    1

    Biskvit: umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni margarin, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Stavite peći na 180-200 stupnjeva na 15-20 minuta u namašćeni i pobrašnjeni plitki lim od pećnice. Kad se ohladi, prerežite biskvit na dva dijela.
    2

    Voćna krema: skuhajte dva pudinga s 4 žlice šećera te dodajte šumsko voće (veće komade narežite na sitnije). Kremom premažite jednu polovicu biskvita.
    3

    Bijela krema: skuhajte mlijeko, u vruće dodajte smjesu šećera, vanilin šećera i brašna. Kad se ohladi, dodajte 250 g margarina izrađenog s 2 žlice šećera. Bijelu kremu premažite po voćnoj kremi.
    4

    Na bijelu kremu stavite drugu polovicu biskvita i lagano pritisnite dlanovima. Premažite kolač šlagom i ukrasite po želji.

Posluživanje

Kod izrade voćne kreme, ako vam se čini pomalo rijetka, dodajte malo gustina.

0 komentari:

Objavi komentar