Sastojci
BISKVIT
BISKVIT
- 9 bjelanjaka
- 18 žlica šećera
- 2 žlice brašna
- 15-20 dkg mljevenih oraha
- 1/2 praška za pecivo
KREMA OD MALINA
- 1/2 kg malina ili jagoda
- 3 dl vode
- 30 dkg šećera
- 2 pudinga od malina ili jagoda
- vrećica želatine u prahu
ŽUTA KREMA
- 9 žutanjaka
- 25 dkg šećera
- 4 žlice brašna
- 1/2 l mlijeka
- 1 margarin
- 1/2 l HOLE vrhnja
Priprema
Težina:
1
BISKVIT:
Za biskvit sve smiješati i uliti u tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje, peći na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta
2
KREMA OD MALINA:
Maline ili jagode nasjeckati na sitnije komadiće te izmiksati i kuhati u 2,5 dl vode sa šećerom. Kratko prokuihati. U 0,5 dl vode izmiješati puding i dodati u maline, pri kraju dodati rastopljenu želatinu, te vruće preliti preko ohlađenog biskvita. Ostaviti da se ohladi i stegne.
3
ŽUTA KREMA:
Staviti kuhati 3,5 dl mlijeka sa šećerom, a u ostatku mlijeka razumutiti žumanjke i šećer. U ohlađenu kremu umiksati prethodno izmiksani margarin. Na žutu kremu staviti tanki sloj čokoladne glazure.
10 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg margarina
4
SLAGANJE KOLAČA:
- BISKVIT-
-KREMA OD MALINA-
-ŽUTA KREMA-
-ČOKOLADNA GLAZURA-
-HOLE ili neki drugi šlag-
0 komentari:
Objavi komentar