Podloga:
- 250 gr cokoladni keks ( izbor ukusa )
- 80 gr putera ( otopiti )
- malo cokoladna mleka
- 350 ml slatkog vrhnja ( slatka pavlaka )
- 150 gr mini marshmellows
- 250 gr crne cokolade
- 1 zlica vanilije extract
- 50 gr putera
- 50 ml vode
- 350 ml svezeg soka od narance
- 2 zutnjaka
- 2 jaja
- 150 gr secera
- korica narance ( ne mora )
- 8 listica zelatine ( 40 gr zelatine u prahu )
- 300 ml slatko vrhnje
Priprema
1
Usitnjeni keks pomesati sa rastopljenim puterom pa dodati malo cokoladnog mleka smesi.
2
Smesu od keksa utisnuti u dno kalupa ca 24 cm ( stranice/prsten se skida ) i ostaviti u frizider dok pripremamo cokoladni krem.
3
Na slaboj temperaturi istopiti puter pa dodati cokoladu uz stalno mesanje dok se sve ne rastopi pa dodati marsmallows, vodu i extrakt od vanilije pa dobro promesati dok se sve ne rastopi. Ukloniti sa vatre i prohladiti. A zatim umesati na kraju slag od slatkog vrhnja.
4
Cokoladnu kremu odma naneti preko podloge od cokoladnog keksa a sad ostaviti u frizider da se cokoladna krema stisne.
5
kada je cokolada se krema stisla pripremati krem od narance tako sto ce mo izmiksati jaja i secer dok se ne zapene pa dodati sok on narance i koricu pa kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne a kada se zgusne ukloniti sa vatre pa u jos vrelom filu rastopiti zelatinu ( koju smo prethodno potopili u hladnu vodu na 5 minuta a zatim ocedeli od vode ). Dobro promesati i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu kremu umesati slag od slatkoga vrhnja ( slatko vrhnje izmiksati u cvrstu kremu/slag ).
6
Kremu od narance naneti preko cokoladnog fila a zatim ostaviti u frizider da se krema od narance stisne.
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar