petak, 4. srpnja 2014.

Bakewell sa malinama



Sastojci

  •      225g brašna
  •      60g šećera u prahu (prosejanog)
  •      225g masaca hladnog iseckanog na listiće
  •      prstovat soli
    Badem nadev:
  •      150g maslaca istopljenog i prohlađenog
  •      4xxl jaja
  •      150g šećera
  •      150g mlevenih blanširanih i oguljenih badema
      i još:
  •      250g malina svežih
  •      50g badem listića
  •      250g džema od malina

Priprema


    Kora:

    Pomešati sve sastojke i oblikovati testo.

    U pleh dimenzija 30x20cm obložiti pek papirom i staviti testo, poravnati i ostaviti u zamrzivaču na 10 minuta.

    Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.

    Izvaditi iz rerne i ohladiti 5 minuta.


    Namazati džem i posuti malinama.
   

    Dok se kora peče napraviti badem nadev.

    Izmešati sve zajedno, badem, jaja i šećer u multipraktiku ili mikserom zatim pre prelivanja dodati istopljeni maslac u tankom mlazu i mešati svo vreme.

    Preliti preko malina i posuti listićima badema.

    Peći na 180 C oko 45 minuta. Posmatrati posle 35 minuta da li je pečeno. Treba da je boja tamno zlatna i da nije premekan kad se malo pritisne centar.
   

    Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi do kraja, seći i uživati u božanstvenom ukusu.

    
   

    NAPOMENA:

    * možda vam se učini čudan odnos sastojaka za koru, ništa ne menjajte.

    * badem sam dodatno isitnila u mlinu za kafu pa je bio konzistencije badem brašna

    * recept je od Nigelle Lowson

    * badem listiće treba popržiti na teflonskom tiganju pre stavljanja i ohladiti
(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar