Potrebno je:
ZA KORU:
250 g šećera,
6 belanaca,
prstohvat soli,
250 g seckanih urmi,
100 g mlevenih i
150 g seckanih oraha.
ZA KREM:
100 g čokolade za kuvanje,
200 g putera,
6 žumanaca,
100 g šećera u prahu i
100 ml crne kafe.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli, a zatim postepeno dodajte šećer, ne prestajući da mutite. Varjačom pažljivo umešajte urme i orahe. Testo sipajte u četvrtast pleh (dimenzija 33 x 30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu koru ohladite i isecite na tri trake. U posudu stavite komade čokolade, crnu kafu i žumanca i non-stop mešajući kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Sklonite s ringle i ohladite. U drugoj činiji penasto umutite puter sa šećerom u prahu i pomešajte sa ohladjenim kremom. Na tacnu za serviranje stavite jednu koru, nafilujte, poklopite drugom korom, nanesite krem, stavite treću koru i namažite filom odozgo i okolo. Pre serviranja tortu ohladite i ukrasite po želji.
tortekolaci.rs
utorak, 3. lipnja 2014.
Torta sa hurmama
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar