utorak, 3. lipnja 2014.

Torta sa hurmama

torta-sa-urmamaPotrebno je: 

ZA KORU: 
250 g šećera, 
6 belanaca, 
prstohvat soli, 
250 g seckanih urmi, 
100 g mlevenih i 
150 g seckanih oraha. 

ZA KREM: 

100 g čokolade za kuvanje, 
200 g putera, 
6 žumanaca, 
100 g šećera u prahu i 
100 ml crne kafe.


Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli, a zatim postepeno dodajte šećer, ne prestajući da mutite. Varjačom pažljivo umešajte urme i orahe. Testo sipajte u četvrtast pleh (dimenzija 33 x 30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu koru ohladite i isecite na tri trake. U posudu stavite komade čokolade, crnu kafu i žumanca i non-stop mešajući kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Sklonite s ringle i ohladite. U drugoj činiji penasto umutite puter sa šećerom u prahu i pomešajte sa ohladjenim kremom. Na tacnu za serviranje stavite jednu koru, nafilujte, poklopite drugom korom, nanesite krem, stavite treću koru i namažite filom odozgo i okolo. Pre serviranja tortu ohladite i ukrasite po želji.

tortekolaci.rs

0 komentari:

Objavi komentar