Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Za Moscovisch tijesto odvojite žutanjke od bjelanjaka i miješajte žutanjke u loncu za kuhanje, uz dodatak polovice šećera, dok smjesa ne postane prozračna (mjehuričasta).
- Tucite bjelanjke, uz dodatak druge polovice šećera, u zdjeli čija površina nije masna dok se ne dignu na površinu. Pomiješajte bjelanjke sa smjesom od žutanjaka. Namastite okrugli pleh (sa stranicama koje se mogu skinuti) i pospite ga brašnom.
- Prebacite tijesto u pleh i pecite otprilike 35 minuta do zlatne boje. Kada je pečeno, tijesto prebacite na tanjur (ili stalak za tortu), pustite da se ohladi i izrežite na tri dijela (vodoravno).
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Smiksajte sve sastojke za Victoria tijesto i prebacite ih u obloženi pleh. Pecite otprilike 12 minuta do zlatno smeđe boje.
- Bademe smiksajte u prah.
- Na polovicu torte namažite sloj džema od malina.
- Istucite vrhnje, zajedno sa šećerom, dok se ne stvrdne. Šlagom premažite dio kolača i ponovite te slažite dijelove jedan na drugi.
- Kolač sa svih strana premažite šlagom.
- Vrh kolača ukrasite ružicama od šlaga.
- Pritisnite Victoria tijesto na stranice kolača.
- Vrh kolača ukrasite prema želji.
Osnovni podaci
Broj porcija:
Za više osoba
Trajanje pripreme:
Do sat vremena
Vrsta jela:
Pita
Glavni sastojak:
Šlag
Način pripreme:
Pećnica
Slijed:
Desert
Sastojci
Moscovisch tijesto:
6 jaja
175 g šećera
50 g brašna
90 g otopljenog maslaca
Punjenje:
600 g vrhnja za šlag
100 g šećera
Mala staklenka džema od malina
Victoria tijesto:
300 g oguljenih badema
300 g šećera
25 g limunovog soka
2 bjelanjka
Dekoracija:
Bilo kakvo voće
Kandirane trešnje
Čokoladni ukrasi
6 jaja
175 g šećera
50 g brašna
90 g otopljenog maslaca
Punjenje:
600 g vrhnja za šlag
100 g šećera
Mala staklenka džema od malina
Victoria tijesto:
300 g oguljenih badema
300 g šećera
25 g limunovog soka
2 bjelanjka
Dekoracija:
Bilo kakvo voće
Kandirane trešnje
Čokoladni ukrasi
gastro.hr
0 komentari:
Objavi komentar