utorak, 3. lipnja 2014.

Tifani kocke

Tifani kockezoom

Sastojci 

Za kore:

  • 8 belanaca
  • 200 g šećera
  • 100 g mlevenog maka
  • 100 g kokosa
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 8 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 400 ml mleka
  • 200 g margarina ili putera
  • 1 kesica šlag krema
  • 2 kašičice kakaoa

Priprema

1
Od navedenog materijala ispeći dve kore.
2
Skuvati fil: Od mleka odvojiti 5 kašika mleka pa izmešati sa žumancima, pudingom i šećerom, pa u mlazu sipati u ostalo mleko koje smo stavili da se kuva. Kada se fil zgusne skloniti ga sa vatre i ohladiti. Zatim u ohlađeni fil dodati umućen margarin ili puter. Kada smo sve lepo sjedinili dodamo kesicu neumućenog šlaga i još malo mutimo. Trećinu fila odvojimo, pa dodamo 2 kašičice kakaoa.
3
Filujemo: Kora (poprskana nekim sokom)-tamni fil-svetli fil, pa opet kora-tamni fil svetli fil, odozgo istopljena čokolada



http://www.recepti.com/

0 komentari:

Objavi komentar