Sastojci
Za kore:
- 8 belanaca
- 200 g šećera
- 100 g mlevenog maka
- 100 g kokosa
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 8 žumanaca
- 150 g šećera
- 400 ml mleka
- 200 g margarina ili putera
- 1 kesica šlag krema
- 2 kašičice kakaoa
Priprema
2
Skuvati fil: Od mleka odvojiti 5 kašika mleka pa izmešati sa žumancima, pudingom i šećerom, pa u mlazu sipati u ostalo mleko koje smo stavili da se kuva. Kada se fil zgusne skloniti ga sa vatre i ohladiti. Zatim u ohlađeni fil dodati umućen margarin ili puter. Kada smo sve lepo sjedinili dodamo kesicu neumućenog šlaga i još malo mutimo. Trećinu fila odvojimo, pa dodamo 2 kašičice kakaoa.
0 komentari:
Objavi komentar