srijeda, 4. lipnja 2014.

Sladoled od bijele čokolade sa ružmarinom, limunom i maslinovim uljem

sladoled 6 (1)
  • 1
  • 4
  • 180

Koraci pripreme

  • 1250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
  • 2Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
  • 3250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.

Sastojci

  • 500 g slatkog vrhnja
  • 2 žumanjka
  • 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
  • 1 žličica svježe nešpricane korice od limuna
  • 250 g bijele čokolade
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • šareni papar, iz mlinca, za posluživanje

0 komentari:

Objavi komentar