Priprema
- Prvo pripremite dressing za salatu.
- Sitno nasjeckajte luk.
- Pomiješajte ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar.
- Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati.
- Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice.
- Narezati kozice po dužini na dva dijela.
- Pomiješati rajčice i kozice s dressingom.
- Narezati bosiljak.
- Oprati listove salate i raspoloviti ih.
- Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing.
- Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha.
Osnovni podaci
Broj porcija:
10
Trajanje pripreme:
do 15 minuta
Vrsta jela:
salata
Glavni sastojak:
kozice, jagode
Način pripreme:
hladna priprema
Slijed:
predjelo, glavno jelo
Sastojci
1 crveni luk
50 ml octa od maline
1 žlica francuskog senfa
1 žlica meda
200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol i papar
500 g velikih ili malih rajčica
500 g svježih jagoda
500 g kuhanih očišćenih kozica
1 svežanj bosiljka
Dovoljna količina listova zelene salate
Svježi kruh
50 ml octa od maline
1 žlica francuskog senfa
1 žlica meda
200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol i papar
500 g velikih ili malih rajčica
500 g svježih jagoda
500 g kuhanih očišćenih kozica
1 svežanj bosiljka
Dovoljna količina listova zelene salate
Svježi kruh
gastro.hr
0 komentari:
Objavi komentar