ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Salata od kozica i jagoda


Priprema

  1. Prvo pripremite dressing za salatu. 
  2. Sitno nasjeckajte luk.
  3. Pomiješajte ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar.
  4. Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati.
  5. Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice.
  6. Narezati kozice po dužini na dva dijela.
  7. Pomiješati rajčice i kozice s dressingom.
  8. Narezati bosiljak.
  9. Oprati listove salate i raspoloviti ih.
  10. Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing.
  11. Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha.

Osnovni podaci

Broj porcija: 
10
Trajanje pripreme: 
do 15 minuta
Vrsta jela: 
salata
Glavni sastojak: 
kozice, jagode
Način pripreme: 
hladna priprema
Slijed: 
predjelo, glavno jelo

Sastojci

crveni luk
50 ml octa od maline
1 žlica francuskog senfa
1 žlica meda
200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol i papar

500 g velikih ili malih rajčica
500 g svježih jagoda
500 g kuhanih očišćenih kozica
1 svežanj bosiljka
Dovoljna količina listova zelene salate
Svježi kruh

gastro.hr

0 komentari:

Objavi komentar