ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Mekana peciva sa sirom

Mekana peciva sa siromzoom

Sastojci 

Za pripremu kvasca:

  • 50 ml mlake vode
  • 50 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera

Za testo:

  • 1 kg mekog brašna
  • 500 ml mlakog Moja Kravica mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • jajeta
  • 1 žumance

Za fil:

  • 300 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
  • 100 g margarina

Priprema

1
Kvasac, brašno, šečer, izmešati sa mlakom vodom i pustiti da nadodje.
2
Priprema testa: U činiju staviti brašno pa napraviti udubljenje, u to udubljeneje staviti nadošao kvasac, so, ulje, jaja i žumance i lagano sve fino zamesiti sa mlakim mlekom. Oblikovati veliku lopezu i pustiti da nadođe.
3
Nadošlo testo podeliti na male loptice.
4
Svaku lopticu posebno razviti u elipsasti oblik, iseći po dužini, premazati sa margarinom staviti kašiku sira i smotati u kao na slici. Možete raditi i druge oblike po želji.
5
Sve to fino složiti u tepsiju naparavit razmak između peciva da se ne zalepe jedan za drugi, premazati sa neumućenim belancetom posuti sa susamom i krupnom morskom soli.
6
Peći na 200 stepeni 20 minuta. Tople pecibva poslužiti uz mleko jogurt kiselo mleko ili kefir po izboru šta ko voli. Prijatno.


recepti.com

0 komentari:

Objavi komentar