- 200 g mljevenog petit keksa
- 100 g putra (margarina) sobne temperature
- 200 g secera
- 4 vel.kasike ruma(moze i rum ekstrat plus mlijeko)
- 2 vel.kasike kakao (gorki)
- 1 vrecica vanil-secera
- 120 g margarina
- 120 g secera u prahu
- 2 zumanca
- 1 vrecica vanil-secera
Priprema
1
Modlu za kosnice umakati u smjesu secera(ja stavim pola u prahu-pola kristal).
2
Sve sastojke pomjesati(smrviti)zajedno,pa utisnuti u kalup i ostaviti malko mjesta za fil.Odozdo zalijepiti tanku oblatnu i kuhacom tuckati dok kosnica ne ispadne.
3
U moju kremu idu sirova jaja,a tko ne voli moze da ih obradi na pari sa secerom-ja nisam,jer tako pravimo i jedemo svjeza jaja vec godinama,a vi si prilagodite kako volite....
4
Gotove kosnice cuvam u zavorenoj posudi u frizideru.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar