Sastojci
- oko 30 okruglih keksića
- pola šalice mlijeka
- 250ml hladnog slatkog vrhnja
- 2 pune žličice šećera
Čoko glazura
- 200ml slatkog vrhnja
- 170g tamne čokolade
- nasjeckani bademi,orasi,preljev od jagoda...
Preljev od jagoda
- 250g jagoda
- 60g šećera
- 1 žlica gustina
- 6 žlica vode
Priprema
1
Istući zajedno slatko vrhnje i šećer dok ne budu čvrsti.
Umočite svaki keks u mlijeko, ali samo malo kako ne bi previše omekšali!
2 Premazivanje i spajanje..
Stavite otprilike 1 žlićicu premaza na svaki kolačić i slažite ih jedan na drugog kao sendvić.
Stavite spojene keksiće na papir za pečenje i prekrijte ih cijele sa premazom.
Ostavite ih nekoliko sati u hladnjaku ( najbolje preko noći ).
3
Za čoko glazuru slatko vrhnje stavite na vatru dok ne prokuha i zatim ga maknuti sa vatre te dodati sjeckanu čokoladu.
Ostavite par minuta,a zatim promješajte dok se ne otopi.
4 Nekoliko komada ...
Izvadite keksiće iz hladnjaka i premažite ih cijele.
Pazite da čoko glazura ne bude pretopla kako se keksići pri premazivanju nebi raspali.
Posuti sa sjeckanim lješnjacima,orasima ili po želji.
Vratite u hladnjak do posluživanja.
5
ZA PRELJEV OD JAGODA :
Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gustin razrijedite sa malo vode i umiješajte u jagode te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Smjesu usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja prelijte svaki komad hladnim preljevom.
OD OVE KOLIČINE JAGODA DOBIJE SE VIŠE UMAKA NEGO ŠTO JE POTREBNO, ALI JA GA UVIJEK ISKORISTIM ZA NEKI DRUGI DESERT.MOŽE OSTATI U HLADNJAKU DO TJEDAN DANA..
Posluživanje
Za presjek kao na slici režite ukoso ! :)
0 komentari:
Objavi komentar