Sastojci
Za biskvitno testo:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika vode
Za nadev:
- 400 g jagoda
- 500 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
- 100 g jogurta od jagode
- 100 g prah šećera
Za ukrašavanje:
- 100 g jagoda
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema
1
Penasto umutite belanca, pa dodajte šećer i vanilin šećer, mutite dok se šećer ne istopi, zatim dodajte jedno po jedno žumance. Brašno pomešajte sa gustinom i dodajte u smesu od jaja iz dva puta, zatim mutite najnižom brzinom. Pleh (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte 2/3 testa. U preostalo testo dodajte kakao prah i vodu i umutite, zatim sipajte u kesicu za zamrzivač, odesecite jedan ćošak, nacrtajte "zebraste pruge" preko svetlog testa i pecite na 220 °C, 10 min. Biskvitno testo odmah nakon pečenja istresite na šećerom posutu kuhinjsku krpu, urolajte i ostavite da se hladi.
2
Za nadev dobro operite jagode, ocedite, očistite i iseckajte. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte jogurt od jagoda. Ostavite malo po strani za ukrašavanje. Rasporedite krem po biskvitu i dodajte seckane jagode i lagano urolajte. Ostavite rolat da se hladi oko 2 sata. Pre posluživanja ukrasite preostalom slatkom pavlakom, jagodama i rastopljenom čokoladom.
Savet
Možete koristiti i maline, kupine... Tada koristite i jogurt odgovarajućeg ukusa.
recepti.com
0 komentari:
Objavi komentar