Sastojci
Potrebno je za biskvit:
- 4jaja
- 100gsecera
- 100gbutera
- 100gcokolade
- 110gbrasna
- 20ggustina
- 1 kesicavanil secera
Za kremu:
- 6 dlslatke pavlake
- 200gkrem sira
- 100gsecera u prahu
- 1,5 kesicainstant zelatina
- 1 kesicaslag fixa
- 150gcrne mlecne cokolade
- 20mlsoka od kompota (od visanja)
Za puding od visanja:
- 1 tegalakompota od visanja
- 2 kasikesecera
- 2 kasikegustina
Za ganache:
- 220mlslatke pavlake
- 200gcrne mlecne cokolade
- I jos:30 ml soka od visanja( iz kompota) za prelivanje biskvita
Priprema
- 1Ukljucite pecnicu na 180°C.Otopite cokoladu sa buterom pa malo prohladite.Umutite jaja sa secerom i vanil secerom pa postepeno dodajte brasno sa gustinom i na kraju pazljivo umesajte otopljenu i prohladjenu cokoladu sa buterom. Sve dobro sjedinite pa masu izlijte u vec pripremljen kalup(26cm)sa pek papirom.Pecite oko 15-20 min.Gotov biskvit ohladite i presecite na pola tako da dobijete dva biskvita. *Ja sam mere podelila na pola i ispekla dve kore,tako mi je bilo sigurnije posto nisam vesta u secenju a htela sam da budu potpuno iste.
- 2Za puding od visanja: Kompot od visanja sipajte u serpu,odvojite 50ml soka na stranu. U ostatak stavite dve kasike secera pa kratko prokuvajte(meni su visnje bile krupne pa sam ih malo nozem usitnila). Gustin razmutite u malo vode pa dodajte u provrele visnje,brzo mesajte dok se ne zgusne a onda sklonite sa vatre.Jedan biskvit postavite u kalup,prelijte sa 5-6 kasike soka od kompota i premazite vrucim pudingom od visanja.Potom ostavite da se hladi.
- 3Dobro umutite slatku pavlaku pa joj dodajte umucen krem sir sa secerom u prahu.Lepo sjedinite.Instant zelatinu spremite prema uputstvu na kesici pa umesajte uz brzo mesanje u slatku pavlaku,dobro izmesajte i dodajte kesicu slag fixa.Pripremljenu kremu podelite na pola.U jednu polovinu dodajte 150g otopljene cokolade,dobro izmesajte i nanesite u kalup preko pudinga od visanja,fino izravnjajte.U drugu polovinu kreme dodajte 20 ml soka od visanja(iz kompota) izmesajte i fino razmazite preko cokoladne kreme. Poklopite preostalim biskvitom i njega prelijte sa 5-6 kasika soka od kompota.*Ja sam i kremu radila iz dva puta,sastojke na pola i muti...Pisem kako stoji u originalu,mozda je vama ovako jednostavnije :-)
- 4Ganache:Cokoladu izlomite i prelijte slatkom pavlakom pa stavite na srednju vatru da se otopi,stalno mesajte i vodite racuna da ne provri.Gotov ganache prelijte preko biskvita i ostavite tortu u frizider na hladjenje( najbolje je da prenoci).Ohladjenu tortu ukrasite po zelji.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar