75 dag graška
1 mrkva
25 dag sitnog mladog krumpira
1 glavica luka
1 žlica brašna
2 grančice kopra
ulje, Vegeta, sol
20 dkg mesa (svinjetine ili junetine)
1 mrkva
25 dag sitnog mladog krumpira
1 glavica luka
1 žlica brašna
2 grančice kopra
ulje, Vegeta, sol
20 dkg mesa (svinjetine ili junetine)
Mrkvu i krumpir ostružite.
Zatim mrkvu narežite na kolutiće; a krumpir na kockice.
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk.
Kada luk požuti dodajte na kockice izrezano meso.
Propržite.
Dodajte narezanu mrkvu i grašak pa zajedno kratko popržite.
Dodajte krumpir, pa uz dolijevanje vode pirjajte da povrće potpuno omekša.
Tada pospite brašnom i zalijte vodom tako da povrće bude pokriveno vodom.
Dodajte malo soka koncentrata rajčice.
Posolite.
Po želji dodajte Vegetu i lagano prokuhajte.
Zgotovljeno jelo pospite nasjeckanim koprom.
Zatim mrkvu narežite na kolutiće; a krumpir na kockice.
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk.
Kada luk požuti dodajte na kockice izrezano meso.
Propržite.
Dodajte narezanu mrkvu i grašak pa zajedno kratko popržite.
Dodajte krumpir, pa uz dolijevanje vode pirjajte da povrće potpuno omekša.
Tada pospite brašnom i zalijte vodom tako da povrće bude pokriveno vodom.
Dodajte malo soka koncentrata rajčice.
Posolite.
Po želji dodajte Vegetu i lagano prokuhajte.
Zgotovljeno jelo pospite nasjeckanim koprom.
Izvor: www.kuharicareceptisavjeti.com.hr/
0 komentari:
Objavi komentar