četvrtak, 8. svibnja 2014.

Tepside peynirli pide

Tepside peynirli pide

Sastojci za tijesto:
4 čaše od 200 ml brašna
1 žličica instant kvasca
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
100 ml ulja
oko 250 ml tople vode
    Sastojci za nadjev:
    350 g svježeg sira
    150 g blanširanog sjeckanog špinata
    po ukusu soli
    Dodatni sastojci:
    1 žumanjak
    malo ulja
    mali komad maslaca
    Priprema:
    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti na toplom mjestu da se udvostruči. Na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljati tijesto, pa čašom vaditi oblike. Pomiješati sir, špinat i dodati soli po ukusu. Na svaki komad tijesta staviti nadjev od sira i špinata…pa krajeve preklopiti, tako da se formira oblik lađe. Redati lađe (pide) u pleh, premazan maslacem. Premazati sa umućenim žumanjkom i malo ulja. Peći u pećnici zagrijanoj na 190ºC. Poslužiti toplo uz jogurt…kiselo vrhnje…salatu!
    
    Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar