Sastojci
- Pileći file
- tikvice i crvene paprike
- jaja ,jogurt ,kiselo vrhnje i mladi sir
- vegeta, papar,vlasac,origano
- mrvice ,brašno, ulje
- Količinu svega odredite prema osobama
Priprema
- 1
/slika/1898923/
Pileći file izrezati na manje komade i lagano batom istanjiti.Smjesu od jogurta i začina izmiješati i preliti preko mesa.Staviti u frižider na par sati da se meso marinira. - 2
/slika/1898925/
Bjelanca umutiti u čvrsti šne i lagano dodati žumanjke.Meso provlačiti kroz smjesu jaja i položiti na mrvice i pohati. - 3
/slika/1898941/
Tikvice izrezati na 4 dijela uvaljati u brašno pomiješano s suhim origanom ,potom u smjesu od jaja i mrvice i pohati. - 4
/slika/1898953/
Mesnatu slatku crvenu papriku izrezati na tanke trakice i posuti brašnom i dobro izmiješati.Ubaciti u smjesu od jaja i žlicom vaditi i stavljati na dobro ugrijano ulje i pržiti sa obje strane 2 min. - 5
/slika/1898957/
Jogurt ,kiselo vrhnje i svježi sir dobro izmiješati. Dodati sol i vlasac i poslužiti uz sva rti pohina. - 6
/slika/1898975/
Tikvice ako su mlade ne treba guliti niti soliti ako nisu gorke.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar