Sastojci
Za biskvit:
- 75 gšećera
- 1 vrećicaVanilin šećer Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 145 gmaslaca
- 6jaja
- 150 gčokolade za kuhanje
- prstohvatsoli
- 50 gšećera u prahu
- 150 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žličicaPraška za pecivo Dolcela
Za premaz:
- 200 gDžema marelicaSaznaj više na namirnici podravka.hr
Za glazuru:
- 60 gmaslaca
- 200 gčokolade za kuhanje
Priprema
- 1U višu posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanjke i ponovo dobro izmiješajte.
- 2Čokoladu otopite na pari i lagano je ulijevajte u pripremljenu smjesu neprestano miješajući.
- 3Bjelanjke posolite i istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro istucite.
- 4Trećinu snijega kuhačom lagano umiješajte u pripremljenu smjesu, a u ostatak snijega lagano, ali temeljito umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa i njega lagano umiješajte u smjesu.
- 5Kalup za tortu promjera 22 cm premažite maslacem i ravnomjerno pospite brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180 °C.
- 6Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je prerežite vodoravno na dva dijela.
- 7Džem zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovicu džema prelijte po doljnjoj polovici torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
- 8Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano miješajte dok ne zakipi, a kad postane proziran i počne se pjeniti maknite ga s vatre. Dodajte čokoladnu natrganu na komadiće i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- 9Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u hladnjak na 2-3 sata.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar