subota, 10. svibnja 2014.

Rolat sa kremom od nesscafe



Rolat sa kremom od nescafe

By GASTRODIVA - Wed May 23, 10:46 pm
Biskvit:
5  jaja
korica od 1 limuna
5 žlica šećera
4 žlica brašna
1 žličica praška za pecivo
iješalicom. Tijesto staviti u pleh za pečenje koji ste prethodno pokrili sa papirom za pečenje. Pećnicu prethodno zagrijati na 180 ˚C, ali temperaturu smanjiti na 160 ˚C kada se biskvit stavi peći. Nakon 30 minuta biskvit izvaditi, staviti na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolati.
Krema za biskivt:
1 žlica nescafe
3 žlice šećera
3 jaja
1 puding od vanilije
2 dl mlijeka
100 gr šećera u prahu
100 gr maslaca
50 gr margarina
2-3 žlice mljevenih badema
Nescafe i šećer pomiješati sa malo toplog mlijeka da se dobro otopi. Električnom miješalicom dobro pomiješati jaja, dodati smjesu od šećera i nescafee, puding od vanilije (koji ste prethodno pomiješali sa malo mlijeka) imlijeko.  Sve zajedno dobro pomiješati i kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Ostaviti da se krema dobro ohladi, potom dodati maslac, margarin i šećera u prahu koji ste prethodno pomiješali i mljevene bademe. Na ohlađeni biskvit stavite kremu (iznutra i izvana) i ukrasite sa mljevenim i listićima badema. Stavite kolač u hladnjak da se dobro ohladi.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar