subota, 10. svibnja 2014.

Paradižot ili šnenokle



Sastojci:

1 l mlijeka
5 jaja3 vanilin šećera
6 žlica šećera
petit beure keks
malo ruma
naribana korica limuna
naribana čokolada
1-2 žlice brašna

     Priprema:
    U posudu poredati kekse, nakapati sa malo ruma i posuti sa naribanom koricom limuna. U loncu skuhati mlijeko u koji ste dodali vanilija šećer i 2 žlice šećera.
    Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, a žumanjke u posebnoj posudi dobro pomiješati sa 4 žlice šećera, brašnom, 2 vanilija šećera i malo mlijeka (toliko da smjesa bude tekuća).
    U uzavrelo mlijeko dodavati jednu po jednu žlicu čvrsto umućenih bjelanaca, kuhati ih 1-2 minute, izvaditi i staviti u posudu sa keksom. Kada se bjelanjci gotovi u mlijeko uliti smjesu od žumanjaka. kuhati 2-3 minute te uliti u zdjelu sa bjelanjcima. Posuti sa naribanom čokoladom , ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, potom staviti u hladnjak na nekoliko sati.
    Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar