Sastojci
Biskvit
- 3jaja
- 5 žlicašećera
- 3 žlicetople vode
- 3 žlicebrašna
- 3 žlicekakao
- 1/2praška za pecivo
Preljev
- 1/2 dclmlijeka
- 2 pune žlicenesquika ili nescafe
Bijela krema
- 6 dclmlijeka
- 5 žlicašećera
- 6 žlicagustina
- 2 vrećicevanilin šećera
- 20 gbijele čokolade
- 150 gmargarina
Tamna krema
- 200 gtamne kuverture
- 100 gmliječne čokolade
- 5 dclslatkog vrhnja
Priprema
- 1Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.Peći na 180c oko 20 min..u limu 20x30.
- 2Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)
- 3Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin.Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer.Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.
- 4Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope.Ostaviti da se hladi bar 2 h.Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )
- 5Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samo premazati ;)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar