subota, 17. svibnja 2014.

Monte torta (kolac)

monte-kolac
Sastav:
  • Keksi Petit Beurre
    1. krema:
  • 1 l mlijeka,
  • 100 g škrobnog brašna,
  • 100 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 125 g maslaca

  • 2. krema:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag,
  • 200 g čokolade,
  • malo ruma

Priprema:
Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!
Izvor: http://doznajemo.com/

0 komentari:

Objavi komentar