srijeda, 7. svibnja 2014.

Kremasti kolač od jagoda

brzi kolac od jagoda

Sastojci za koru od keksa:


  • 200 g mljevenog keksa

    • 120 g šećera
    • 75 g margarina
    Fil:
    • 500 g jagoda
    • 500 ml slatke pavlake
    • 1 kesica pudinga od jagode
    • 5-6 žlica šećera
    • 300 ml vode
    Priprema:
    Margarin otopite i pomiješajte sa šećerom i keksom. Sipajte u kalup za torte i ravnomjerno raspredite. Ostavite u hladnjaku na sat vremena. U to vrijeme pripremite fil.
    Jagode kuhajte u vodi oko pet minuta, posebno pomiješajte puding sa šećerom i malo hladne vode koju ste izdvojili i ukuhajte u jagode. Skuhani fil ostavite da se hladi.
    Slatku pavlaku umutite i pomiješajte sa ohlađenim filom od jagoda (prethodno izdvojite nekoliko žlica fila od jagoda i malo umućene slatke pavlake za dekoraciju). Umućeni fil prelijte preko kore sa keksom i ukrasite slatkom pavlakom i filom od jagoda koji ste izdvojili. Ostavite da se ohladi i stegne pa služite.
    Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar